Het kan een hele uitdaging zijn om bij jezelf te blijven als je de hele dag ‘aan’ staat op de wereld om je heen. Wanneer onze voelsprieten gericht staan op de buitenwereld en verliezen we gemakkelijk het contact met onszelf. Wanneer jij graag bewuster wilt leven, is meditatie misschien wel wat voor jou.

 

Een van de grootste misvattingen van meditatie is dat je leert om je gedachten – en dat stemmetje in je hoofd – het zwijgen op te leggen. Dit is niet het doel van meditatie. Wel is het doel om te leren je gedachten te observeren zonder er een waarde oordeel of etiket op te plakken. Zacht te zijn naar dat wat je ervaart in jouw stilte, je ongemak, je emoties en oordelen. Door dit steeds bewuster te ervaren, leer je liefdevoller naar jezelf te zijn en jezelf meer open te stellen voor wat jouw bewustzijn te vertellen heeft.

 

Het is mogelijk om in een kleine groep een 10-weekse meditatiecursus volgen. Tijdens deze cursus ervaar je verschillende technieken waaronder geleide meditaties, begeleiding met muziek, visualisaties en zachte yogahoudingen. De kosten voor deze cursus zijn € 110,- (incl. BTW). Er start een nieuwe cursus op maandag 10 april van 9.30 tot 10.30 uur (inloop vanaf 9.15u).

               

Wil je meer weten of je opgeven voor de cursus? Neem gerust contact met mij op.

 

Meditatie